T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Kasım Sacide Ener Ortaokulu

AB Modern Sınıf ve Modern Eğitim Çalıştayı Adana´da Yapıldı

Avrupa Birliği´nin Erasmus+ proje grubunda yer alan ve ICT teknolojilerini kullanarak geleneksel eğitim yöntemlerine alternatif sunulması üzerine düzenlenen "Modern Classrooms and Modern Education (Modern Sınıflar ve Modern Eğitim Sistemi)" başlıklı çalıştay, Adana´da 5 ülkenin katılımıyla düzenlendi.

İkinci uluslararası son toplantının düzenlendiği çalıştaya Türkiye´yi temsilen Kasım Sacide Ener Ortaokulu ev sahibi olarak katıldı. Çalıştay 4-9 Nisan 2019 tarihleri arasında Slovenya´nın koordinatörlüğünde yapıldı. Hareketliliğe ayrıca Yunanistan, Romanya, ve İtalya´dan da eğitimciler katıldı.

İyi Örneklerin Değişimi (Exchange of Good Practices) hedefiyle yola çıkan Avrupalı beş eğitim kurumu, matematik, edebiyat din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde oluşturdukları ders planlarıyla Kahoot, Prezi, Voki, Animato gibi çeşitli ICT araçlarını kullanıp elde ettikleri kazanımları daha sonra öğrencileri ve çevreleriyle paylaşacaklar. Proje, 8-14 yaş öğrencileri arasında modern tekniklerle geleneksel ders anlatım yöntemlerine alternatif oluşturmayı amaçlıyor. Proje ayrıca çocukların yaratıcılık, empati, güven, saygı gibi davranış ve duyguları ile farklı kültürlere olan ilgisinin gelişmesine de yardımcı oluyor. 5 gün süren çalıştay final toplantısında misafirler şehir içi ve dışı kültür gezileri yaparak Anadolu kültürü hakkında bilgiler aldılar, bölge mutfağını tanıyıp yemeklerinden tatma imkanı da buldular.

 

4 Nisan – Ağustos 2019´da sona erecek projenin final toplantısı yapıldı. Eski Adana bölgesi gezildi.

5 Nisan – Hoşgeldiniz etkinlikleri (koro, folklor gösterisi) yapıldı.

6 Nisan – Proje Toplantısı yapıldı. Tarsus´a gezi düzenlendi.

7 Nisan – Kapadokya gezisi yapıldı.

8 Nisan – Antakya´ya gezi düzenlendi.

9 Nisan – Proje bitimi, sertifika töreni, vedalaşma ve misafirlerin yola çıkışı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.05.2019 - Güncelleme: 12.10.2021 14:12 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 0  kişi beğendi