T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Kasım Sacide Ener Ortaokulu

Developing Pupils' Skills

Kasım Sacide Ortaokulu'nun  İzlanda koordinatörlüğünde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Ana Eylem 2'ye sunmuş olduğumuz numaralı2018-1-IS01-KA229-038819_3 "Developing Pupils' Skills" başlıklı öğretmen projemiz kabul edilmiştir.

5 ortak ülkenin katılımıyla hazırlanan projemiz 2018-2020 yılları arasında uygulanacak olan bu proje kapsamında yürütülecek olan faaliyetleri planlamak amacıyla ilk toplantımız İzlanda'nin Akureyri  kentinde İspanya, Litvanya, Slovenya  ve Türkiye ortaklığı ile 10-16 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantımızda iki yıl boyunca sürdürülecek faaliyetlerin bir programlanması yapılmıştır. Her ülke için gidilecek tarihler proje ortaklarının ortak kararıyla belirlenmiştir. Projemizde ülkelerin kültürel mirası kapsamında önemli yere sahip efsanelerin farklı açılardan işlenmesi şeklinde olacaktır. İkinci toplantı Türkiye'ye yapılacaktır ve bu toplantıda proje logosu oluşturmak üzere Slovenya'ya görev verilmiştir. Her ülke okula döndükten sonra hangi efsaneyi çalışacağına dair bilgiyi Koordinatöre göndermesi yönünde hemfikir olunmuştur. Aynı şekilde proje logosu oluştururken Slovenya'ya da efsane resminin gönderilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Türkiye her ülkedeki efsane ile ilgili çok dilli sözlüğü hazırlamadan sorumlu olmuştur. Proje yaygınlaştırma faaliyetlerinde nasıl bir yol uygulanması ve hangi basın yayım organlarından paylaşılması yönünde fikirler öne sürülmüş uygulamaya yönelik öneriler değerlendirilmiştir. Okullardaki eğitim sistemi tanıtılmış ve okul hakkında sunumlar yapılmıştır. İzlanda okulunda derslere girilmiş ve eğitim sistemi hakkında yerinde inceleme yapma imkanı sağlanmıştır.

Her akışa 5 öğretmen arkadaşımız katılacaktır. Bu proje toplantısına Okul Müdürü Alparslan YETKİNLİOĞLU, Proje koordinatörü Ruziye İNCEOĞLU, Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Arife İnci KURT Ana sınıfı öğretmenimiz Hüsne DURUCU ve Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Suat UZUN katılmıştır.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2020 - Güncelleme: 06.10.2021 15:41 - Görüntülenme: 235
  Beğen | 0  kişi beğendi