T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Kasım Sacide Ener Ortaokulu

Developing Pupils Skills, Lidvanya Akışı

Okulumuzun paydaşlarından biri olduğu "DevelopingPupils´ Skills" (Öğrencilerin Becerilerinin Geliştirilmesi) başlıklı AB Erasmus+ Öğretmen Değişim Projesi´nin ikinci hareketliliği 19-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında Lidvanyada´da düzenlendi. İzlanda´nın koordinatörlüğünde yapılan, Slovenya, İspanya ve Türkiye'nin de´ katıldığı projeye bu akışta lidvanya ev sahipliği yaptı.

Proje, 8-14 yaş öğrencileri arasında Avrupa´nın zengin kültürel mirasının tanınarak korunmasının sağlanmasını amaçlıyor. Bunun için hikaye anlatımı (storytelling) becerilerini kullanan beş ülkenin öğrencileri, seçtikleri masal/mit kahramanı temalı eserlerini öğretmenleri aracılığıyla paylaştılar. Hikaye anlatımının çocuklar üzerinde bir konuyu kavramak ve kendini geliştirmek için çok olumlu etkileri bulunuyor, onların hayal gücünü geliştiriyor ve toplum içinde kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlıyor. Proje ayrıca çocukların yaratıcılık, empati, güven, saygı gibi davranış ve duyguları ile farklı kültürlere olan ilgisinin gelişmesine de yardımcı oluyor. Projenin dergi, sözlük, oyun, sunum, çalıştay, atölye çalışması, dijital hikaye, ders planı gibi birçok çıktısı bulunuyor

21 kişiden oluşan ortaklar grubu, çalıştay sonundalidvanya'nın zengin kültürü tanıtıldı ,lidvanya'ya özgü kağıt kesme(cuttingpaper) sanatlarını ve lidvanya eski balıkçılarına özgü bölgesel amblemleri tanıtıldı ve  boyama örneklerinden oluşan seçkiyi de incelendi, fikir alışverişinde bulundu. Aynı zamanda Lidvanya'nın değerli taşı amber taşının oluşumu ile ilgili efsaneler anlatıldı, 5 gün süren bu buluşmada ayrıca Klaipedia da Park ve Doğa gezileri yapıldı, veLidvanya kültürüne ait peynirleri tatma imkanın da bulunuldu ve kültürleri hakkında bilgiler alındı, bölge mutfağını tanıyıp yemeklerinden tatma imkanı da bulunuldu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.06.2019 - Güncelleme: 09.12.2019 17:34 - Görüntülenme: 254
  Beğen | 1  kişi beğendi