T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Kasım Sacide Ener Ortaokulu

Şahmeran Avrupa Birliği´nde

İyi Örneklerin Değişimi (Exchange of Good Practices) amacıyla düzenlenen Erasmus+ projelerinde Avrupa´nın farklı ülkelerinden eğitimciler bir araya gelerek eğitsel, teknik, kültürel ve sosyal konularda bilgi alışverişinde bulunuyor, seçilen konu çerçevesinde çeşitli pratikler oluşturarak öğrencileriyle paylaşıyorlar.

Okulumuzun paydaşlarından biri olduğu "Developing Pupils´ Skills" (Öğrencilerin Becerilerinin Geliştirilmesi) başlıklı AB Erasmus+ Öğretmen Değişim Projesi´nin ikinci hareketliliği 18-22 Mart 2019 tarihleri arasında Adana´da düzenlendi. İzlanda´nın koordinatörlüğünde yapılan, Slovenya, İspanya ve Litvanya´nın da katıldığı projeye bu akışta okulumuz ev sahipliği yaptı.

Proje, 8-14 yaş öğrencileri arasında Avrupa´nın zengin kültürel mirasının tanınarak korunmasının sağlanmasını amaçlıyor. Bunun için hikaye anlatımı (storytelling) becerilerini kullanan beş ülkenin öğrencileri, seçtikleri masal/mit kahramanı temalı eserlerini öğretmenleri aracılığıyla paylaştılar. Hikaye anlatımının çocuklar üzerinde bir konuyu kavramak ve kendini geliştirmek için çok olumlu etkileri bulunuyor, onların hayal gücünü geliştiriyor ve toplum içinde kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlıyor. Proje ayrıca çocukların yaratıcılık, empati, güven, saygı gibi davranış ve duyguları ile farklı kültürlere olan ilgisinin gelişmesine de yardımcı oluyor. Projenin dergi, sözlük, oyun, sunum, çalıştay, atölye çalışması, dijital hikaye, ders planı gibi birçok çıktısı bulunuyor.

18 kişiden oluşan ortaklar grubu, çalıştay sonunda okulumuz öğrencilerinin hazırladığı, Şahmeran temalı ebru sanatı ve kaşık boyama örneklerinden oluşan seçkiyi de inceledi, fikir alışverişinde bulundu. Mezopotamya efsanelerinden Şahmeran´ın çeşitli sanatsal çalışmalar içinde temsil edildiği, 5 gün süren bu buluşmada misafirler ayrıca Tarsus, Kapadokya ve Antakya´yı gezerek Mezopotamya ve İç Anadolu kültürü hakkında bilgiler aldılar, bölge mutfağını tanıyıp yemeklerinden tatma imkanı da buldular.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.05.2019 - Güncelleme: 12.10.2021 14:12 - Görüntülenme: 353
  Beğen | 1  kişi beğendi