Kasım Sacide Ener Ortaokulu

Yeşilyurt mh. 71201 sk. Mavi Blv. Üzeri
Vizyon
Her öğrencimizin, milletimizin manevi ,kültürel ve demokratik değerlerini benimsemelerini, Her öğrencimizin , Öğrenmeyi öğrenmenin temel ihtiyaç olduğunu bilmelerini, Her öğrencimizin, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı yetişmiş, yeteneklerinin bilinci ile mevcut ve gelecekteki eğitsel ihtiyaçlarının farkına varmalarını, Her öğrencimizin , kendisi ve çevresi ile barışık, çevresi ile etkili iletişim becerisi kazanmalarını, Her öğrencimizin , teknolojinin insanlığa hizmet veren birer araç olduğunu kavramalarını, Her öğrencimizin, bilimsel, akılcı ve mantıklı düşünme becerisini rehber edinmelerini, Her velimizin, okul toplumunda vazgeçilmez olduğunu bilmelerini, Her velimizin, öğrencisine bilgi ve beceri edinmek için her türlü fırsatın verildiğini bilmesini, Her öğrencimizin , kendine güveni tam olan ve başarılı olacağına inanmalarını, Her öğrencimizin, okul toplumu tarafından desteklendiğini bilmelerini, İstiyoruz...
Misyon
Eğitim Geleceğimizdir... Biz Kasım Sacide Ener İlköğretim okulu çalışanları olarak öğrencilerimizin temel bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlayarak kendilerine, ailelerine, ülkesine ve insanlığa değer veren, öğrenmeyi, bilgiye ulaşma yollarını önemseyen, milli ve ahlaki değerlere sahip çıkan birer birey olmaları için görevimizin başındayız. Biz, öğrencilerimizin bilgi çağının değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilerle donatmak, sağlıklı ve dengeli gelişmelerini sağlamak, onlara gerçek yaşama hazırlanabilecekleri bir ortamı sunmak için varız.
Öğretim Şekli :2 Devre
Yeşilyurt Mahallesi, 70601 sokak No3-A Mavi Bulvar Seyhan ADANA