T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Kasım Sacide Ener Ortaokulu

Snapshots of Myself On The European Canvas Romanya

Adana Kasım Sacide Ener Ortaokulu'nun ortaklarından biri olduğu Avrupa Birliği'nin Erasmus+ proje grubunda yer alan "Snapshots of Myself On The European Canvas (Avrupa Fotoğraf Albümünde Yerimiz)" başlıklı projenin ikinci akışı koordinatör ülke Romanya'nın Oradeo kentinde düzenlendi. KSEOO öğrencilerinden Hatice Kurt, Papatya Naz Ülker, Ezel Erkek, Hakan Temel, Miray Yaven ile beraberindeki 2 eğitimci, İyi Örneklerin Değişimi (Exchange of Good Practices) hedefiyle katıldıkları çalıştayda dönem boyunca hazırladıkları çalışmaları paylaşarak Avrupa kültürünü tanıdılar. Fotoğraflarla okulda geçirdikleri 1 günü ve okullarını anlatan çocuklar, fotoğrafçılığın renk, tasarım ve ışık gibi farklı tekniklerini çalışmalarına uyguladılar.

Bireyin toplum içindeki yerini sanat dallarından biriyle anlatmayı hedefleyen Erasmus+ Öğrenci Değişim Projesi'nin bu çalıştayı 8-12 Nisan 2019 tarihleri arasında yapıldı. Projeye ayrıca Bulgaristan, Letonya ve Polonya'dan öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Proje, 12-14 yaş öğrencileri arasında Avrupalılık bilincinin geliştirilmesi, çocukların vatandaşlık, paylaşma, empati, kendini ifade ve kültür paylaşımı konularındaki ilerleyişini desteklemeyi hedefliyor. 5 gün süren çalıştay boyunca katılımcılar Romanya'nın Cluj, Oradea, Bears Mağarası, Turda Tuz Madeni ile Baile Felix gibi kültürel mekanlarını gezerek Romanya kültürü hakkında bilgiler aldılar. Çocuklar yaşdaşlarıyla aynı evde kalarak bölge mutfağını tanıyıp yemeklerinden tatma imkanı da buldular.

 

8 Nisan –Açılış Seremonisi, okul tanıtımları ve ülke eğitim sistemleri sunumu, proje toplantısı

9 Nisan – Öğrencilerin fotoğraf hikayelerini oluşturması atölyesi, Bears Mağarası ve Flutur Etnoğrafya Müzesi gezisi

10 Nisan – Renk, ışık ve tasarım tekniklerini kullanarak fotoğrafçılık çalıştayı, Oradea ve Baile Felix gezisi

11 Nisan – Turda Tuz Madeni ve Cluj gezileri ile fotoğrafçılık çalıştayı (öğretmen koordinatör toplantısı)

12 Nisan –Hareketlilik değerlendirme öğretmenler toplantısı, sertifika töreni ve vedalaşma.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.06.2019 - Güncelleme: 09.12.2019 17:33 - Görüntülenme: 302
  Beğen | 0  kişi beğendi