T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Kasım Sacide Ener Ortaokulu

WE ALL EQUAL ONE İSPANYA

Kasım Sacide Ortaokulu'nun yürütülmekte olduğu 2019-1-UK01-KA229-062008_  numaralı ve "WE ALL EQUAL ONE " başlıklı Avrupa Birliği  öğretmen projemizin ikinci akışı 01-07 Mart 2020'de İspanya'nın Granada şehrindeki Ave Maria Casa Madre adlı okula yapılmıştır.

 

İzlanda, Polonya, Türkiye ve İngiltere'den gelen öğretmenlerden oluşan proje ekipleri bir önceki toplantıda alınan karar doğrultusunda okul ve eğitim sistemleri sunumları ile toplantıda hazır bulundu. Her ülkenin okulu hakkında bilgiler verildi. Proje katılımcılarının okul sistemlerine yönelik yaptığı sunumlar öğretmenlere ülkelerdeki farklılıkları ve benzerlikleri anlama şansı vermiştir. Proje konumuz olan "Cinsiyet Olgusu" her ülke tarafından sunumlarla ve interaktif çalıştaylarla masaya yatırılmıştır. Ülkelerdeki yıllar içinde kanun ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikle, farklı geçmişlere, kültüre, gelenek ve göreneklere sahip AB 'ye üye ve aday statüsündeki toplumlarda cinsiyet olgusu ve bununla sıkısıkıya ilişkili olan toplumdaki roller hakkında bilgi edinilmiştir. Hareketlilik esnasında çalıştaylarda yapılan sunumlar toplumlardaki erkek ve kadın olgusuna bakış açısının özellikle Birliğin kuzeybatı, orta Avrupa ve Akdeniz ülkeleri arasında gözle görülür oranda farklara sahip olduğu gözlemlenmiş olup "Cinsiyet kimliği" ülkeden ülkeye dinsel, çevresel ve tarihsel olgularla şekillenmiştir. Öğretmenlerimiz çalıştayların yanı sıra ev sahibi ülkenin kültürünü, değer yargılarını, tarihini ve yemek kültürünü yakından tanıma şansına sahip olmuştur.

 

Projemizin ikinci hareketliliğine 5 çalışma günü olarak sürmüş olup bu akışa Okul Müdürü Alparslan YETKİNLİOĞLU, Proje koordinatörü Ruziye İNCEOĞLU, Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Arife İnci KURT ve Türkçe Öğretmenimiz Özge MERT katılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.07.2020 - Güncelleme: 06.10.2021 15:41 - Görüntülenme: 272
  Beğen | 0  kişi beğendi